Uitschakeling oude server

 Het is al weer enige tijd sinds de overstap van de oude server naar de nieuwe webserver. Er zijn echter nog steeds websites gehost op de oude server en omdat deze binnenkort wordt uitgeschakeld, is het van groot belang om alles goed over te zetten/te backuppen.

Hoe weet ik of mijn site op de oude server staat?

Bij sites op de oude webserver beheer je de site via: http://hosting.christiaangoossens.nl ipv via http://cpanel.verictas.nl. De mail gaat via de mail.axc.nl server ipv de huidige mail.verictas.nl.

Daarnaast zijn bij je site (waarschijnlijk) de volgende nameservers ingesteld:

ns1.christiaangoossens.nl
ns2.christiaangoossens.nl

Op https://dnscheck.sidn.nl/ is het mogelijk om na te gaan welke nameservers er zijn ingesteld voor het domein. Vul de domeinnaam in en kijk dan bij Basic Results naar Nameserver. Als je daar de huidige nameservers, beginnend met ns1.verictas.nl of *.ns.cloudflare.com, ziet staan, dan is er niets aan de hand. Staat er wat anders? Neem dan contact op.

Wanneer wordt de oude server uitgeschakeld?

De oude server is beschikbaar tot 28 maart 2016, 12:00.

Wat moet ik doen?

Als je abonnement een verloopdatum heeft na 1 april 2016, dan is de overzetting al geregeld. Alle bestanden op de website, incl. mailadressen worden dan overgezet naar het eerder gekozen pakket. Loopt je abonnement af tussen 28 maart en 1 april? Je hebt dan al een mail ontvangen over het kiezen van een nieuw pakket.

Neem het zekere voor het onzekere, maak ook zelf een backup via: http://hosting.christiaangoossens.nl.