SSL-certificaten

SSL-certificaten: veiligheid voor uw bezoekers, essentieel voor webwinkels en tegenwoordig ook een belangrijke factor in de Google-ranking. SSL-certificaten zorgen voor de HTTPS verbindingen bij uw bank of uw favoriete webwinkel en zorgen ervoor dat de bezoeker van uw website of webshop weet dat hij of zij ook echt met u te maken heeft en niet met een ander met kwaadaardige bedoelingen.

SSL-certificaten zijn ook belangrijk voor de plaats van uw website in de Google zoekresultaten; volgens Google: "All (online) communication should be secured by default." Met dit doel heeft Google besloten om sites die gebruik maken van SSL-certificaten hoger in de zoekresultaten te zetten.

Automatisch, altijd HTTPS bij Verictas

 Omdat veiligheid belangrijk voor ons is, hebben we bij iedere website een gratis DV (Domein validatie) SSL certificaat inbegrepen. Je hoeft hier zelf niets voor te doen, omdat deze voor je wordt geïnstalleerd. 

Typen SSL-certificaten

Er zijn verschillende typen certificaten. Hieronder staat een vergelijking.

Domein validatie Organisatie validatie Uitgebreide validatie
Prijs per jaar gratis

€50,-

€120,-

HTTPS verbinding + hangslot in browsers
Verzekerde waarde n.v.t. €50.000 €1.750.000
Gecertificeerd door Let's Encrypt Comodo (UTN/AddTrust) Comodo (UTN/AddTrust)
'www'-subdomein inbegrepen
Extra subdomeinen (wildcard) inbegrepen Tegen meerprijs Tegen meerprijs
Bedrijfsgegevens in het certificaat
Bedrijfsgegevens in de adresbalk
Uitgavetijd Kort, snelle validatie Kort, snelle validatie Lang, uitgebreide validatie

De verzekerde waarde is het garantiebedrag dat wordt uitgekeerd als een certificaat wordt uitgegeven aan een onbevoegde partij, die zich met dit certificaat heeft uitgegeven als de echte partij (u) en als u daardoor schade heeft geleden.